De toekomst is online en remote

Terwijl ik van mening ben dat het online ondernemerschap romantiseert en vaak ook onderschat wordt, ben ik er wel van overtuigd dat online en remote werken de toekomst is.

Werknemers kiezen steeds vaker voor het ondernemerschap omdat ze op zoek zijn naar meer vrijheid autonomie. Zeker sinds de Coronacrisis hebben we gezien dat veel meer online en remote mogelijk is dan dat wij dachten.

Verplicht van 9-17 uur op kantoor werken, taken uitvoeren die anderen voor ons bepalen en enkel 25 vakantiedagen per jaar is niet meer dat waar veel mensen op zoek naar zijn. Ook komt dit de creativiteit en productiviteit van veel mensen niet ten goede. Wanneer krijg jij de beste ideeën? Niet op kantoor achter je bureau!

Uiteraard is er ook een andere kant van de medaille.

Veel mensen willen nog steeds (financiële) zekerheid. Een vast inkomen, pensioensopbouw, een arbeidsongeschiktheidsverzekering etc.

De trend is anders

En toch is de trend anders.

Uit onderzoek blijkt dat remote of hybride werken steeds meer wint aan populariteit. Veel werknemers willen ook ‘post Corona’ niet meer elke dag naar kantoor en zijn op zoek naar mogelijkheden om flexibeler te kunnen werken.

In 2019 waren er in Nederland nog 1,9 miljoen bedrijven bij de KvK ingeschreven.

In het laatste kwartaal 2022 waren dit al 2,1 miljoen, waarvan 1,7 miljoen bedrijven met enkel 1 werkzaam persoon. De trend laat dus duidelijk zien dat steeds meer mensen voor het ondernemerschap kiezen.

Daarbij vind ik het belangrijk dat je doet wat je echt leuk vindt. Een succesvol bedrijf bouwen is niet altijd makkelijk en je hebt doorzettingsvermogen nodig om te slagen. Dat is eenvoudiger als je echt leuk vindt wat je doet en een duidelijke visie hebt. De keerzijde is namelijk ook dat ‘In het eerste halfjaar van 2022 76 duizend bedrijven zijn opgeheven… en van alle bedrijfsopheffingen in het eerste halfjaar van 2022, betrof het in 84 procent van de gevallen een bedrijf met één werkzame persoon (64 duizend)’ (CBS.nl). 

Ikzelf heb ontdekt welk megavoordeel remote werken voor mij heeft. Door het niet hebben van bijvoorbeeld reistijd, kan ik veel meer genieten van mijn ‘vrije tijd’. Ben ik uitgeruster, minder gestrest en efficiënter. Dat betekent echter niet dat remote werken moeiteloos is. Je bent immers volledig zelf verantwoordelijke voor het resultaat dat je behaalt. Maar in mijn geval overwegen de voordelen.

Afgelopen jaar heb ik 7 maanden vanuit heel Europa gewerkt en over 2 weken vertrek ik weer naar Azië. Allemaal doordat ik volledig remote kan werken.

Ik ben dus zelf de grootste fan en voorstander van remote ondernemen en wil iedereen die ook graag meer remote wil werken helpen om een succesvol remote bedrijf te runnen.

Masterclass

Daarom geef ik op donderdag 19 januari een masterclass over hoe je als ondernemer (ook als coach en therapeut met een fysieke praktijk) succesvol remote kunt ondernemen.

Data en tijd: Donderdag 19 januari, 13 uur via zoom.

Schrijf je hier in, dan ontvang je daarna alle details en de link.

Kosten: €10,99 excl. BTW per deelnemer