Hi, ik ben Martina

Hi, ik ben Martina

Mijn liefde voor het reizen heeft ervoor gezorgd dat ik in 2021 , na 13 jaar als adviseur in loondienst te hebben gewerkt, voor het ondernemerschap heb gekozen. Het was een logisch gevolg van mijn keuze om remote te willen werken. Sindsdien switch ik tussen ‘Vanlife’ in de zomer en overwinteren in het warme Azië! 

Dat allemaal terwijl ik de leukste klanten help met het stevig neerzetten van hun bedrijfsstrategie!

Ondernemen is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid, voldoening en persoonlijke ontwikkeling!

Mijn liefde voor het reizen heeft ervoor gezorgd dat ik in 2021 , na 13 jaar als adviseur in loondienst te hebben gewerkt, voor het ondernemerschap heb gekozen. Het was een logisch gevolg van mijn keuze om remote te willen werken. Sindsdien switch ik tussen ‘Vanlife’ in de zomer en overwinteren in het warme Azië! 

Ik help ondernemers bij het maken van slimme en strategische keuzes zodat zij een succesvol en toekomstbestendig (online) bedrijf kunnen runnen!

Martina Kames

Meer over mij

Het is mijn liefde voor het reizen, ontdekken van nieuwe culturen en het ervaren van verschillende perspectieven die mij in 2021 heeft aangemoedigd om mijn eigen onderneming te starten.

Mijn specialisatie ligt vanwege mijn jarenlange werkervaring als strategisch adviseur op het gebied van strategieontwikkeling, en mijn focus ligt op eenmanszaken en MKB-ondernemers die niet alleen winst, maar ook impact willen maken. Ik geloof erin dat elke ondernemer de potentie heeft om een buitengewoon bedrijf te kunnen runnen en de wereld op een positieve manier te beïnvloeden. 

Ik heb veel strategisch inzicht en een sterk analytisch vermogen. Deze eigenschappen stellen me in staat om een uniek perspectief te bieden bij het adviseren en begeleiden van ondernemers bij hun strategie ontwikkeling.

Wat mijn aanpak uniek maakt, is dat ik volledig remote werk. Ik werk vanaf de meest inspirerende locaties over de hele wereld. Door de wereld te verkennen, wil ik niet alleen mijn eigen horizon verbreden, maar ook samenwerken met gepassioneerde en gedreven ondernemers die zich willen inzetten voor het creëren van impact.

Als jij een soort zelfde drive hebt voor je eigen bedrijf, dan ben ik enthousiast om met jou samen te werken.

Mijn weg naar een remote bedrijf

Over mij

663A9390

Hi, ik ben Martina, bedrijfsstrateeg, en ik ben dol op het ontwikkelen van strategieën en het maken van waanzinnige (maar haalbare) plannen! Altijd al geweest! 

Ik heb een hekel aan ‘one size fits all’. Het ‘fits’ namelijk nooit helemaal. Daarom werk ik enkel met maatwerk trajecten. 

Ik weet als geen ander dat veranderingen spannend zijn, maar vaak ook noodzakelijk zijn om verder te kunnen groeien. 

Mijn liefde voor het reizen heeft ervoor gezorgd dat ik ben gaan ondernemen en Nederlandse ondernemers over de hele wereld help met hun bedrijfsgroei.

Tijdens mijn ondernemersreis heb ik ontzettend veel ondernemers zien struggelen met hun bedrijfsvoering, businessmodel of productlancering. Vooral omdat veel ondernemers niet bezig zijn met een bedrijfsstrategie. Met als gevolg dat je geen grip hebt op je voortgang of bedrijfsresultaat en ondernemen best frustrerend kan zijn. 

Ik ben ervan overtuigd dat je als ondernemer keuzes moet durven te maken en echte CEO kwaliteiten nodig hebt om een succesvol bedrijf te kunnen runnen.  Focussen op de lange termijn en flexibel kunnen anticiperen op de toekomst zijn hier onderdeel van. Iets wat veel ondernemers moeilijk vinden. Daarom help ik je daarbij!

Ik laat ondernemers zien dat zij hun ambitie kunnen realiseren als ze met de juiste doelstellingen en goed plan werken. 

Laten we samen aan de slag gaan om jouw bedrijf nog succesvoller te maken!

 

En verder...

Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel en wilde vroeger altijd de wereld verbeteren. Stiekem wil ik dat nog steeds. 

Daarom heb ik bewust gekozen voor studies binnen de gezondheidszorg. Ik wist namelijk al altijd dat ik een baan wilde waardoor ik impact kon maken op de maatschappij en mensen ‘beter’ kon maken.
In de praktijk bleek echter dat ik mijn sterke kanten vooral op strategisch gebied lagen. 

Tijdens mijn loopbaan ontdekte ik stap voor stap dat mijn ‘drive’ meer aan de bestuurlijke en zakelijke kant van een organisatie lag. Dat ik voldoening haal uit het adviseren van bestuurders, CEO’s en ondernemers en het ontwikkelen van strategieën om bedrijven en organisaties ‘beter te maken’. Om op deze manier het resultaat te verbeteren.   

In de afgelopen jaren ben ik in veel verschillende organisatie als adviseurs aan de bestuurstafel terecht gekomen. Een fantastische tijd waar ik ontzettend veel heb mogen leren van ervaren bestuurders, ondernemers en managers.

Vooruitdenken, anticiperen op de veranderingen in de toekomst, sparren over verschillende scenario’s en strategische plannen opstellen, dat is waar ik enthousiast van word. En ook als ondernemer heb ik hier mijn werk van gemaakt!

663A8941

Doorzettingsvermogen

Mijn beste eigenschap is definitief mijn doorzettingsvermogen. Als ik iets in mijn hoofd heb gehaald dan moet ik dit bereiken. Linksom of rechtsom. Vroegtijdig stoppen of opgeven is voor mij in principe geen optie. Wat ik wil bereiken, bereik ik meestal ook. 

Bij mij is nooit iets vanzelf komen aanwaaien. Ik heb altijd hard moeten leren en werken om daar te komen waar ik naartoe wilde. Hierbij heb ik nooit de weg van de minste weerstand gekozen. 

De keuze voor een studie in Nederland zonder Nederlands te spreken zorgt voor veel verbazing in mijn vrienden- en familiekring. Toch heb ik (uiteraard met vallen en opstaan) binnen de reguliere studietijd mijn diploma gehaald. Na mijn studie heb ik me binnen 3 jaar doorontwikkeld van ergotherapeut naar beleid- en organisatieadviseur en volgde ik naast mijn fulltime baan een Engelstalige (deeltijd) Masteropleiding Healthcare Policy, Innovation and Management aan de Universiteit in Maastricht.
Deze deed ik vooral om aan te kunnen tonen dat ik voldoende kennis en expertise had voor het werk dat ik deed. 

In de afgelopen 10 jaar heb ik hierdoor voor fantastische organisaties mogen werken waar ik veel geleerd heb over bedrijfsstrategieën, bedrijfsvoering en het bestuurlijke spel.

Uiteindelijk ben ik in 2021 vol zelfvertrouwen maar zonder netwerk of klanten begonnen met ondernemen. Ik wist dat ik veel ondernemers kan helpen bij het strategisch inrichten van hun bedrijf. Daarom ben ik uit loondienst gegaan op het moment dat ik mijn onderneming had ingeschreven bij de KvK. Zodat ik alle ruimte had om mijn bedrijf goed neer te zetten. 

Zoals je kunt zien ben ik de type ‘alles of niets’. Als ik iets in mijn hoofd heb dan ga ik er helemaal voor. Opgeven is voor mij geen optie.

Wil je samen aan de slag gaan?
Plan meteen een afspraak in!